Network Menu

Miniklubben

Vi har en aktiv Miniklubb!

Vi är mycket glada att kunna informera om att vi har en miniklubbsansvarig. Hon heter Johanna Sundblad. Hon bor i Founex (VD) och hennes mobila telefon nummer är: 079 102 35 79. Hon kan också nås via e-mejl: j.sundblad(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com


Utbildning till Skogsmulle/Strövare ledare Genève-området
Vi är några föräldrar som är i kontakt med Friluftsfrämjandet och vill gärna se om det finns intresse för att ordna en ny ledarskapsutbildning i Mulle och Strövarverksamhet i Genève. Ledarna som hållit kursen för våra barn tidigare har inte längre möjlighet att fortsätta, så tanken är att starta upp verksamheten snabbt igen.

Skogsmulle är en verksamhet för barn i åldern 5-6 år och är ursprunget till Friluftsfrämjandets barnverksamhet. Barnen börjar uppleva olikheter och se samspelet i naturen. Skogsmulle är barnens vän och fantasifigur i skogen.

Strövareverksamhet är för barn i åldern 7-9 år där barnen får tillfredställa sin samlariver och äventyrslust.

Både i Mulle- och Strövarverksamheten får barnen genom lek, upptäckter och upplevelser kunskaper om naturen som de har med sig hela livet.

Detta är en grundutbildning för dig som vill leda grupper inom dessa verksamheter. Under utbildningen arbetar vi med grunderna i hur du leder en barngrupp/ledarskap, metodik och praktiska övningar. Utbildningen ger kunskaper för att kunna planera, organisera och genomföra aktiviteter i Friluftsfrämjandet. Grundutbildningen är dessutom ett krav för att vara ledare inom Friluftsfrämjandet.

Utbildningarna genomförs enligt Friluftsfrämjandets utbildningsplan och förhoppningen är att kunna genomföra en tredagars utbildning över en helg, någon gång i september 2010. Kostnaden för utbildningen varierar beroende på antal deltagare. Tidigare har kostnaden varit ca 250 CHF per deltagare. Vi hoppas att vi kan bli tillräckligt många så att vi kan erbjuda både Mulle och Strövarkurser för barnen.

För anmälan och frågor var vänlig och kontakta Gunnar Lindell, gunnar.lindell(Replace this parenthesis with the @ sign)cern.ch, tel.: +41 (0)76 4879784