Network Menu

Brev från SWEA Genève Ordförande

Versoix 30 april 2021

Bästa Genève-Swea,

Idag på Valborgsmässoafton hälsar vi våren välkommen!
Denna mycket gamla svenska tradition, då vi tänder majbrasa, lyssnar på studentsångare och firar att vintern rasat ut.

Jag beklagar att vi för andra året i rad inte kan välkomna er till stranden i Collonges-Bellerive där vi Sweor tidigare traditionsenligt träffats och firat Valborg med våra famljer, grillat korv och lyssnat till kören, The Birds, som sjungit våra svenska välkända vårsånger.

Sköna maj, ja du är så välkommen! Nu längtar vi efter sol och värme och glad såsom fågeln i morgonstunden blir jag, när vi nu åter kan täffas på en terass och ta en lunch eller en fika tillsammans.

Programmet för SWEA Genève är i ständig utveckling och förändring. Styrelsen har många idéer och förslag som vi försöker anpassa till den rådande situationen. Det är svårt att boka aktiviteter, som vi sen kanske måste avboka, och därför har vi beslutat att vi tar en vecka i taget och skickar ut aktiviteter allteftersom. I denna veckan träffades några av oss vid Genèvesjön för en härlig yoga och nästa vecka ordnar vi en guidad tur bland tulpanerna i Morges. Veckan efter besöker vi Musée Nationale Suisse i Prangings. Välkomna!

Jag har varit medlem i SWEA Genève i 20 år och verkat i fem olika styrelser. Nu är det, tack vare Genève-Sweornas förtroende, en stor upplevelse för mig att som avdelningsordförande få ta del av det internationella sammanhanValbog som SWEA erbjuder och jag hoppas kunna förmedla det tillbaka på något vis. Nu är det åter vår och jag önskar dig en Glad Valborgsmässoafton!

Vänligen hälsar,

Cecilia Gharaibeh
Ordförande SWEA Genève
geneve(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org