Network Menu

Föredrag av Patric Nilsson från UD, 28 mars

Den 28 mars fick 24 SWEA-, Svenska Klubben-medlemmar och andra intresserade damer och herrar tillfälle att lyssna på ett föredrag av Patric Nilsson, Kansliråd på Kommunikationsdepartementet i Utrikesdepartementet (UD) i Stockholm. Kvällen var arrangerad av SWEA Genève i samarbete med Svenska Klubben Lausanne-Genève i den vackra historiska salen Maison du Charron i Versoix och var sponsrad av Orn & Cie, Asset Management.

SWEA-Geneve-Patric-Nilsson-UD-Foredrag08

Kvällen inleddes med aperitif och mingel, där deltagarna också fick möjlighet att tala med Patric. Under sitt föredrag ledde Patric sedan in oss i sin värld och vardag som presstalesman på UD. Hans öppna, interaktiva och jordnära sätt att berätta om de många olika frågor som UD får och måste ta ställning till gällande svenskar i utlandet – ibland i tuffa mänskliga situationer och utan förvarning – fångade deltagarnas uppmärksamhet under en dryg timma. Många var också de frågetecken som han lyckades räta ut vad gällde t.ex. svenskars rättigheter när de sitter fängslade utomlands, icke-försäkrade resenärer som tror att UD bekostar deras hemtransport vid olycksfall, samt oroliga föräldrars förväntningar när deras barn är ute och reser och inte har hört av sig.

 

Efter en uppskattad frågestund, kunde vi så avnjuta en kall buffé och dryck, som de kulinariska talangerna i SWEAs styrelse hade ordnat.

En minnesvärd kväll, där vi fick tillfälle att lära oss nya saker, träffa vänner och knyta nya bekantskaper.


SWEA-Geneve-Patric-Nilsson-UD-Foredrag10SWEA-Geneve-Patric-Nilsson-UD-Foredrag08SWEA-Geneve-Patric-Nilsson-UD-Foredrag05

SWEA-Geneve-Sponsored-by-Orn&Cie-Claes-och-Hampus-Orn

SWEA Geneve, Föredrag av Patric Nilsson från UD i Stockholm, sponsrat av Orn&Cie. Claes och Hampus Örn

SWEA-Geneve-Patric-Nilsson-UD-Foredrag09-christina-linner-ordforandeSWEA-Geneve-Patric-Nilsson-UD-Foredrag03