Network Menu

Besöket på Charlie Chaplin Muséet

Den 8 mars besökte 8 Sweor Charlie Chaplin-muséet i Corsier-sur-Vevey nära sjön Lac Leman. En fantastisk upplevelse, som började med en film om Charlie Chaplins liv, hans verk och orsaken till att han slog sig ner med sin unga familj i just Corsier-sur-Vevey. När filmduken försvann, började vår vandring genom muséet, där vi kunde beundra klipp ur hans många filmer, dekorer och osannolikt verkliga vaxstatyer av bl.a. honom själv och hans vackra unga fru Oona.

Fyllda av alla intryck och, för många av oss, barndomsminnen av stumfilmer med Charlie Chaplin, Helan och Halvan och andra filmstjärnor, åtnjöt vi så en trevlig lunch tillsammans i restaurangen ‘The Tramp’, uppkallad efter Charlie Chaplins mest kända film-karaktär.

Efter lunchen fortsatte vi sedan till den privata delen av hans hem, där vi fick se var och hur han arbetade (vilket han tydligen oförtröttat fortsatte att göra fram till sin bortgång). En interaktiv sammanställning av den breda cirkel av filmstjärnor, musiker och andra artister gav oss också inblick i hans och Oonas sociala liv under deras 25 gemensamma år i Corsier-sur-Vevey.

Värt att besöka igen, tyckte vi alla! Nedan följer några bilder.

Chaplin-och-Ordforande-SWEA-Geneve

Chaplin-som-barberare-SWEA-Geneve

Leende-Sweor-Chaplin-SWEA-Genevesiv-harder Chaplin-Lunch-SWEA-Geneve  Chaplin-Lunch01-SWEA-Geneve SWEA-Geneve-Charlie-Chaplin-20170308-galler01SWEA-Geneve-Charlie-Chaplin-20170308-soffa05SWEA-Geneve-Charlie-Chaplin-20170308-soffa04SWEA-Geneve-Charlie-Chaplin-20170308-soffa03SWEA-Geneve-Charlie-Chaplin-20170308-soffa02SWEA-Geneve-Charlie-Chaplin-20170308-bakom-galler02Chaplin-Lunch02-SWEA-GeneveBilder-Charlie-Chaplin-SWEA-GeneveCharlie-och-Oona-Chaplin-SWEA-Geneve