Network Menu

Sommarhälsning

Många av er får säkert tillfälle att (åter-) uppleva ljuset, naturen och havet, och att återse familj och vänner i Sverige. Andra bland er tar kanske tillfället i akt att uppleva andra platser och att träffa släkt och vänner spridda i världen. Var ni än kommer att tillbringa sommaren, hoppas vi att den blir fylld med fina, minnesvärda ögonblick!

Vi vill också få tacka er alla för de många trevliga, roliga och inspirerande stunder vi tillbringat tillsammans under det första halv-året. Många av SWEA Genève-evenemangen var baserade på era goda förslag. Liksom de planerade höst-aktiviteterna kommer att vara. Vi hoppas att ni fortsätter att hjälpa oss med idéer så att vi tillsammans kan utforma vår SWEA-förening till en gemenskap där alla känner sig hemma, kan ha roligt och få stöd när det behövs.

Vilket tar oss till en fråga, som vi skulle vilja lämna med er som en liten sommar-funderare: SWEA Zürich har sedan några år ett Businessforum och i övriga SWEA-världen finns många avdelningar som har nätverk för yrkesarbetande medlemmar. SWEA Zürichs styrelse beslutade i våras att starta en SWEA Professionals i Zürich. Arbetskommittén som skapades för att utveckla det här initiativet, har frågat om SWEA Basel och Genève skulle vara intresserade av att medverka i arbetskommittén så att den kan täcka hela Schweiz. SWEA medlemsskap skulle då ge möjlighet att ingå i ett Professionals nätverk. Syftet med nätverket är utbyte av erfarenheter, råd och tips om hur vi, som svensktalande kvinnor, kan manövrera i den schweiziska bussinesskulturen. En tanke är också att starta ett mentorsprogram. Om ni skulle vara intresserade av att vara med i arbetskommittén och nätverket, kontakta oss då gärna. (Kommittémötena sker via skype, telefon eller fysiskt, beroende på var medlemmarna befinner sig. Nästa möte är 11 augusti i Zürich.) Vi kommer också att lägga ut information/en länk på SWEA Genèves hemsida.

Tills dess, önskar vi er alla åter en underbar sommar. Vi ser fram emot att se er igen i höst!

Christina, Cecilia, Cilla och Josefine
Er SWEA Genève styrelse